bsg_cards_school
Een goede rugbyspeler beschikt niet enkel over een uitstekende conditie en teamgeest, maar beheerst ook perfect de rugbytechnieken.

Om onze jeugdspelers in staat te stellen stapsgewijs deze rugbytechnieken te kennen, werkt de Brugsche Rugby Club voor de Rugby School en Rugby Academy met zeven vaardigheids­testen, ingedeeld in drie categorieën volgens moeilijkheidsgraad: Brons (Br) – Zilver (Ag) – Goud (Au).

De zeven vaardigheidstesten hebben betrekking op het vangen, trappen, passen, dragen en neerleggen van een rugbybal, en het tackelen.

Tijdens de jeugdtrainingen op woensdag en zaterdag zullen telkens één of meerdere rugby­techniek­en aan bod komen. Dit moet onze jeugdspeler in staat stellen om de vaardigheidstesten succesvol af te leggen. Regelmatige training is dan ook een absolute voorwaarde om de rugbytechnieken onder de knie te krijgen en zo te slagen voor de testen.

Elke jeugdspeler krijgt daarom een persoonlijke aanwezigheidskaart die hij of zij meebrengt tijdens elke training of bij elke wedstrijd. Op het einde van elke training of wedstrijd stempelt de trainer of een bestuurslid de kaart af bij de vaardigheidstest waarvoor de jeugdspeler spaart. Een jeugdspeler die zijn kaart vergeet, krijgt geen stempel voor deze training of wedstrijd op een volgende training.

Als de stempelkaart voor een vaardigheidstest vol is, kan de jeugdspeler op een volgende training de test afleggen. Indien de jeugdspeler niet geslaagd is voor een test, kan hij of zij die doorschuiven naar een volgend testmoment.

De jeugdspeler die alle testen in zijn of haar categorie Brons, Zilver of Goud heeft afgelegd, krijgt een stoffen badge om op de basistenue te naaien. Op het einde van het seizoen krijgen de jeugdspelers die een badge hebben gehaald, nog een extraatje van onze club. De jeugdspeler die geslaagd is, krijgt een nieuwe stempelkaart voor de volgende categorie met een hogere moeilijkheidsgraad.

De trainer kan steeds meer uitleg geven over Brons – Zilver – Goud.

Hier staan de vaardigheidstesten beschreven.