brc.2015.05.27.-0527.900

Op woensdag 10 mei 2017 organiseert de Brugsche Rugby Club voor de derde keer de bRugbycup, een tackle rugby interscholentornooi  voor het middelbaar onderwijs.

Alle middelbare scholen uit Brugge en omstreken kunnen hier gratis aan deelnemen.

Het tornooi vindt plaats op het rugbyterrein van BRC in de Poelweg in Sint-Pieters.

De ploegen zijn ingedeeld volgens 4 categorieën:

• categorie 1e en/of 2e middelbaar
  • categorie 3e en 4e middelbaar
  • categorie 5e en 6e middelbaar
  • categorie meisjes van het middelbaar onderwijs, zonder onderscheid naar studiejaar.

Elke schoolploeg kiest een originele teamnaam en mag een ploegkreet hebben.
Bij het begin van elke wedstrijd mag de ploegkreet geroepen worden.
De eerst geëindigde ploeg in elke categorie krijgt een beker. Elke speler krijgt een versnapering bij het einde van het tornooi en een medaille als herinnering.

Praktisch

• Het aanmelden van de ploegen gebeurt vanaf 13.30u. Om 14 uur starten de eerste wedstrijden. Het einde van het tornooi is voorzien omstreeks 17.00u.
  • De spelers kiezen zelf hun sportuitrusting, maar de voorkeur gaat uit naar de turnkledij van de school. Sportschoenen met stevige zool of voetbalschoenen zijn het meest aangewezen.
  • Het tornooi vindt plaats voor een categorie vanaf dat er 2 ploegen zijn ingeschreven. Elke ploeg speelt minimum 3 wedstrijden. Dus in het geval van 2 of 3 ingeschreven ploegen in de categorie, zullen de ploegen een aantal keer tegen dezelfde ploeg spelen. Indien maar 1 ploeg is ingeschreven, wordt de inschrijver op 23 mei op de hoogte gebracht van de annulering van deze categorie voor het tornooi.
  • BRC zorgt voor het spelmateriaal en scheidsrechters in samenwerking met de Vlaamse Rugbybond.
  • BRC zelf mag ook een team inzetten voor een categorie. Jeugdspelers spelen echter bij voorrang  in een team van schoolgenoten.
  • Twee kleedkamers staan ter beschikking van de spelers om zich om te kleden en te wassen.
  • Elke wedstrijd duurt 7 minuten (afhankelijk van aantal inschrijvingen) en wordt gespeeld volgens de principes van tackle rugby. Hier kun je de tackle rugby regels nalezen.
  • Elk team krijgt gratis plat water tijdens de wedstrijden.

Inschrijven van een schoolploeg gebeurt eenvoudig via het versturen van een bericht naar brugbycup@brugserugbyclub.be. In dit bericht vermeldt u de school en de categorie waarvoor u zich inschrijft.