f9.brc.2015.05.13.-1081.900

Op woensdag 17 mei 2017 organiseert de Brugsche Rugbyclub de vierde editie van de bRugbycupTAG.

De bRugbycupTAG is een tag rugby interscholentornooi, waar alle basisscholen uit Brugge en omstreken gratis kunnen aan deelnemen.

Het tornooi vindt plaats op het rugbyterrein van BRC in de Poelweg in Sint-Pieters.

Elke school mag zoveel ploegen inschrijven als ze wenst. Elke schoolploeg bestaat uit 5 spelers, en eventueel 1 reservespeler die onbeperkt kan invallen.

We werken met 3 categorieën voor de lagere school. De eerste categorie bestaat uit ploegen met spelers die in het 1e of 2e leerjaar zitten. De tweede categorie voor spelers van het 3e en 4e leerjaar en de derde categorie 5e en 6e leerjaar.

Elke schoolploeg kiest een originele teamnaam en mag een ploegkreet hebben. Bij het begin van elke wedstrijd mag de ploegkreet geroepen worden.

De eerst geëindigde ploeg in elke categorie krijgt een beker. Elke speler krijgt een versnapering bij het einde van het tornooi en een medaille als herinnering.

Praktisch

• Het aanmelden van de ploegen gebeurt vanaf 13.30u. Om 14 uur starten de eerste wedstrijden. Het einde van het tornooi is voorzien omstreeks 17.00u.
  • De spelers kiezen zelf hun sportuitrusting, maar de voorkeur gaat uit naar de turnkledij van de school. Sportschoenen met stevige zool of voetbalschoenen zijn het meest aangewezen.
  • Het tornooi vindt plaats voor een categorie vanaf dat er 2 ploegen zijn ingeschreven. Elke ploeg speelt minimum 3 wedstrijden. Dus in het geval van 2 of 3 ingeschreven ploegen in de categorie, zullen de ploegen een aantal keer tegen dezelfde ploeg spelen. Indien maar 1 ploeg is ingeschreven, wordt de inschrijver op 9 mei op de hoogte gebracht van de annulering van deze categorie voor het tornooi.
  • BRC zorgt voor het spelmateriaal en scheidsrechters in samenwerking met de Vlaamse Rugbybond.
  • BRC zelf mag ook een team inzetten voor een categorie. Jeugdspelers spelen echter bij voorrang  in een team van schoolgenoten.
  • Twee kleedkamers staan ter beschikking van de spelers om zich om te kleden en te wassen.
  • Elke wedstrijd duurt 10 à 15 minuten (afhankelijk van aantal inschrijvingen) en wordt gespeeld volgens de principes van tag rugby (geen contact tussen de spelers!). Hier kun je de tag rugby regels nalezen.
  • Elk team krijgt gratis plat water tijdens de wedstrijden.

Inschrijven van een schoolploeg gebeurt eenvoudig via het versturen van een bericht naar brugbycup@brugserugbyclub.be. In dit bericht vermeldt u de school en de categorie waarvoor u zich inschrijft.