Stap 1 – Proberen

Op elk moment in het seizoen ben je bij ons welkom om deel te nemen aan een rugbytraining!

Ben je jonger dan 12 jaar? Dan maak je deel uit van de Brugsche Rugby School.

Zij trainen op woensdagavond van 18u tot 19u op het terrein van Rust Roest in Zuidervaart te Sint-Kruis. Zij trainen ook op zaterdag van 10u tot 11.30u op het terrein aan de Poelweg te Sint-Pieters. Je kan tot 3 maal gratis komen meetrainen.

Ben je een dame die 14 jaar of ouder is? Dan behoor je tot de Brugsche Rugby Ladies.

De Brugsche Ladies trainen op dinsdag van 20u tot 22u en donderdag van 18u tot 20u in Zuidervaart te Sint-Kruis. Je kan tot 3 maal gratis meetrainen.

Ben je jonger dan 16 jaar? Dan ben je lid van de Brugsche Rugby Academy.
Zij trainen op woensdag van 18u tot 20u in Zuidervaart te Sint-Kruis. Zaterdag is er training van 10u tot 12u op het terrein aan de Poelweg te Sint-Pieters.

Poelweg

Zuidervaartje

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan ben je ook nog lid van de Brugsche Rugby Academy.
Zij trainen samen met het 1st xv Men’s team op woensdag van 20u tot 22u in Zuidervaart te Sint-Kruis. Op vrijdagavond trainen ze van 20u tot 22u in het centrum “Julien Saelens” van Sport Vlaanderen te Assebroek.
Je kan tot 3 maal gratis komen meetrainen.

Ben je ouder dan 18 jaar? Dan ben je een lid van het 1st xv Men’s team.
Zij trainen woensdag van 20u tot 22u in Zuidervaart te Sint-Kruis. Op vrijdagavond trainen ze van 20u tot 22u in het centrum “Julien  Saelens” van Sport Vlaanderen te Assebroek.

Stap 2 – Inschrijven

Inschrijven doe je door het aansluitformulier in te vullen. Een dokter moet ook je medische fiche goed keuren. Beide geef je, op training, af aan de teammanager. (Deze kun je vinden bij “Info“)
Je inschrijving is pas finaal wanneer je ook je lidgeld hebt betaald (zie “Info“)

Stap 3 – Terugbetaling lidgeld

De meeste grote mutualiteiten in Vlaanderen betalen een deel van het inschrijvingsgeld terug, zie hiervoor de rubriek “Terugbetaling lidgeld” bij “Info

Stap 4 – Teamer, e-mail & Facebook

Wanneer je definitief ingeschreven bent en interesse hebt om wedstrijden te spelen, zul je als lid van het team 1xv Men’s een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan Teamer. Dit is een online tool die we gebruiken om afspraken te maken voor wedstrijden. Gelieve steeds zo snel mogelijk te antwoorden op deze mails. Doordat iedereen zijn eigen e-mail gebruikt op Teamer beschikt het bestuur steeds over je meest recente e-mail adres, hou dit dus up-to-date. Per e-mail krijg je soms nog extra info. Er is ook een Facebook groep voor alle leden, ouders en sympathisanten.

Stap 5 – Have fun:

😉

Rugby Union: Een handleiding voor beginners

Step 1 – Try

At any time in the season, you are welcome to take part in a rugby training!

Are you younger then 12 year? You are a member of the ‘Brugsche Rugby School’.

They train every wednesday from 18u untill 19u at Zuidervaart Sint-Kruis. Also there’s training on saturday from 10u untill 11.30u at the Poelweg, Sint-Pieters. You can join up to 3 practices for free.

Are you a lady who’s 14 years or older? Then you belong to the Brugsche Rugby Ladies.
They train every tuesday from 20u untill 22u, and every thursday from 18u untill 20u at Zuidervaart Sint-Kruis. You can join up to 3 practices for free.

Are you younger then 16 year? You are a member of ‘Brugsche Rugby Academy’.
They train every wednesday from 18u untill 20u at Zuidervaart Sint-Kruis. Every saturday there’s training from 10u until 12u. The practises take place at the Poelweg, Sint Pieters.

Poelweg

Zuidervaartje

Are you younger then 18 year? You are also a member of ‘Brugsche Rugby Academy’.
They train together with the 1st xv Men’s team every wednesday from 20u untill 22u at Zuidervaart Sint-Kruis. They also train on friday evening from 20u until 22u. These practises take place at centrum “Julien Saelens” from Sport Vlaanderen in Assebroek.
You can join up to 3 practices for free.

Are you 18 year or older? Then you belong to the 1st xv Men’s.
They train every wednesday from 20u untill 22u at Zuidervaart Sint-Kruis. They also train on friday evening from 20u until 22u. These practises take place at centrum “Julien  Saelens” from Sport Vlaanderen in Assebroek.

Step 2 – Register

You can register by filling in the registration form (if you need help with this, please contact secretaris@brugscherugbyclub.be). A doctor also needs to fill in and approve your medical application (if you need to find a good doctor ask one of the players, they will help you). (see “Info“)
Both of these should be handed to a board member. Your registration is final once you’ve payed your membership fee (see “Info“)

Step 3 – Refund registrationmoney

Most of the Flemish health plans will give you a refund on your registration money, for this check the section “Terugbetaling lidgeld” at the “Info” page.

Step 4 – Teamer, e-mail & Facebook:

When your subscription is complete and you’re interested to play games,  you’ll receive an invite for Teamer when you’re ready to play games. This is an online tool where we invite you to the games. Please make sure you answer these mails as quickly as possible. Because you use your own e-mail adres on teamer, the board always has your most recent e-mail adres on file, keep this up-to-date. Sometimes you’ll get extra info through e-mail. There’s also a Facebook group, but this is mainly to make small arrangements amongst the players.

Step 5 – Have fun:

😉