De Rugby Academy bouwt verder op de ontwikkelde vaardigheden uit de Rugbyschool.
Daar waar in de rugbyschool volgens de regels van tagrugby werd gespeeld, zal de Rugby Academy de volgende stappen tot ontwikkeling als rugbyspeler nemen.
Hierbij ligt de klemtoon zowel op het vlak van techniek (vb. tackle veilig uitvoeren, een scrum vormen, enz.), tactiek als conditietraining.

Spelers

• De Academy spelers behoren tot de U14, U16 en U18 jeugdcategorie├źn
  • De U14 leeftijdsgroep zijn spelers van 12 tot 13 jaar
  • De U16 leeftijdsgroep zijn spelers van 14 tot 15 jaar
  • De U18 leeftijdsgroep zijn spelers van 16 tot 17 jaar. De meisjes maken vanaf 16 jaar deel uit van de Brugsche Rugby Ladies

i9.20140820.02524

i9.20131113.02229

Trainingen

Tijdens de trainingen worden techniek (zoals veilig uitvoeren van een tackle, een scrum vormen, enz.), tactiek en conditie aangescherpt.
De 17 jarige jongens zetten hun laatste stappen als jeugdspeler. Zij worden voorbereid op hun overstap naar de 1st XV Men’s. De U18 traint daarom al samen met de 1st XV Men’s.

Volgende training (on the Agenda)
Trainingsdata met telkens vermelding van plaats

Wedstrijden

De wedstrijden geven aan de Academy spelers de kans om de aangeleerde rugby vaardigheden bijkomend te ontwikkelen.
Daarnaast zal het spelen tegen andere clubs ook de rugby waarden verder aanscherpen.

Meer info:
Stefaan Vanhollebeke – Hoofdtrainer – 0494/632692 – stefaan_van_hollebeke@hotmail.com
Hans Vynck – Teammanager – hansvynck@msn.com

Volgende wedstrijd (on the Agenda)

Brons Zilver Goud – Vaardigheidstesten

bRugby Cup