In het grote aanbod aan sporten die onze kinderen kunnen aanleren in de omgeving van Brugge, is er een minder bekende en misschien daardoor nog onbeminde balsport, en dat is rugby.

Wanneer je je er al iets bij kunt voorstellen, dan denk je wellicht aan ruige kerels die er plezier in scheppen om zo hard mogelijk tegen de tegenstander in te beuken, en dat bespaar je je kind natuurlijk liever. Rugby heeft inderdaad een vrij robuust imago, maar in de rugbyschool (van 6 tot 12 jaar) van de Brugse Rugbyclub leren kinderen toch een heel stel andere waarden en vaardigheden.

Tot de leeftijd van 12 jaar wordt er stevig ingezet op techniek, discipline, respect en team spirit. Als voorbereiding op de rugbysport zelf wordt er vooral getraind in ‘tag rugby’ waarin het vangen van elkaars ‘tags’ of vlagjes voor punten zorgt. Dit spel heeft strenge regels en tackelen of duwen is uit den boze. Weliswaar wordt er in regen en wind getraind, en kunnen de kleren telkens recht de wasmachine binnen, het is een sport waarin je kind zich uitbundig kan uitleven en de nodige weerstand opbouwt, zowel fysiek als mentaal, dankzij de goede, relaxte sfeer en de deskundige begeleiding.

silviebonne001_worked

silviebonne002_worked

Die begeleiding gebeurt gestructureerd aan de hand van een kaart waarop de vooruitgang in het beheersen van diverse technieken wordt bijgehouden: na een periode van instructie leggen de spelertjes een proef af, waarna ze een stempel krijgen. Ook hun aanwezigheid op de trainingen telt mee.

Dat er ten slotte vaak trainingen zijn waarbij de jongste leden van de rugbyclub begeleid worden of versterking krijgen van de oudere spelers (tieners) werkt motiverend, naast het vooruitzicht om vanaf 12 jaar dan echt rugby te kunnen spelen. Ze zien hoe die grote tieners er lekker tegenaan gaan en zich uitleven. Dat er in de rugbyschool nog geen competitiedruk is, is een bijkomend voordeel. Kortom, de rugbyschool biedt een gezonde, positieve uitlaatklep voor elk kind, in een niet alledaagse sport.

Meer info:
Dimitri Popelier – Hoofdtrainer – 0497/251047 – manacompanyinfo@gmail.com
Karen Dejonckheere – Teammanager – 0478/320115 – brugbyschool@gmail.com

Volgende training (on the Agenda)
Trainingsdata met telkens vermelding van plaats

Brons Zilver Goud – Vaardigheidstesten

bRugby Cup